Science Center

Het Pieter Vermeulen Museum heeft een wandelapp ontwikkeld. Daarmee ontdekken wandelaars van alle leeftijden het gebied rondom IJmuiden aan Zee. Leer meer over de omgeving en het klimaat, al wandelend over het strand, de pier en rondom het Kennemermeer. De routes zijn beschikbaar in verschillende niveaus en starten vanuit Science Center BRAK!. 


Op 3 maart vieren wij de lancering van de app. Langs 2 routes is er die dag van alles te zien, proeven en beleven! 

Programma


13.00 uur  Inloop (BRAK! huisje aan het Kennemermeer 26)

14.00 uur  Officiele lancering: de app is vanaf nu verkrijgbaar in de Play Store en de App Store. 

14. 15 uur  Start route Kennemermeer o.b.v. een natuurgids

                    Start Strandroute met belevenissen onderweg

15.15 uur   Hapje & drankje in BRAK! huisje

17.00 uur   Einde middagWandelapp Klimaatexpeditie

Route Kennemermeer | Speciaal voor natuurliefhebbers

Start 14.15 uur 

Natuurliefhebbers opgelet! Rondom het Kennemermeer is de natuur heel bijzonder. Je vindt er zelfs de hoogste natuurwaarden die Kennemerland rijk is. Onder begeleiding van een gids van de Vrienden van het Kennemermeer loop je de route uit de app terwijl je alles te weten komt over de flora en fauna rondom het meer. Wandel je mee? 


De natuurwandeling met gids zit vol. De strandwandeling hieronder is op eigen gelegenheid en daar is dus voor iedereen plek! 


Lancering wandelapp | 3 maart 2019

Wandelapp Klimaatexpeditie

Strandroute | Ideaal voor gezinnen

Tussen 14.00 - 16.00 uur. 
Vanaf 4 jaar


Download de app en kies voor de strandroute. Onderweg kom je op 3 maart van alles tegen. Proef een ziltig gerechtje van TV-kok RenĂ© Pluijm en maak een dansje rondom de piano van DoReMichiel. En loopt daar nou een vos? Je kijkt je ogen uit. Vergeet niet de vragen uit de app te beantwoorden. Leuk voor gezinnen, maar eigenlijk voor iedereen die iets meer wilt weten over het bijzondere gebied rondom het BRAK! huisje. 


BRAK! IJmuiden is een initiatief van gemeente Velsen in samenwerking met Pieter Vermeulen Museum, Nationaal Museum Fonds, Natuurmonumenten, PBN, KIMO Nederland, Arbode Maritiem/SARCC, Kennemerstrand NV, Kondor Wessels Vastgoed, en Universiteit Leiden. 

Stichting BRAK! IJmuiden
Brakijmuiden@velsen.nl

KVK 71928723
BTW 858907628B01