Science Center

Programma 29 december 2018

Waterwijs bij Pieter Vermeulen Museum

Theater Poppekus | De Zeemeermin en de linke soep

13.00 - 16.00 uur (elk heel uur)

Vanaf 3 jr. 

Theater Poppekus vertelt het verhaal over een zeemeermin die is uitgenodigd voor een groot feest op de bodem van de Noordzee. Maar de zeemeermin heeft helemaal niks om zichzelf een beetje mooi te maken. Gelukkig kan juffrouw Krab helpen. Er loert echter gevaar! Terwijl juffrouw Krab druk aan het knutselen is, wordt ze bijna opgegeten door een hongerige haai. Na een dapper gevecht vlucht ze een grot in en als de haai achter haar aan wilt, komt hij klem te zitten. Door hulp van de zeemeermin komt de haai vrij. Hij moet de zeemeermin wel beloven dat hij haar óók zal helpen als zij eens in nood is. Op weg naar het feest raakt de zeemeermin verstrikt in plastic soep. Wat een panieksituatie! Zal de haai zijn belofte waarmaken?


Alle voorstellingen zitten vol: aanmelden kan helaas niet meer. 

Circus Circulair | Het afvallab

13.00 - 17.00 uur 

Vanaf 4 jr. 

Leer, onderzoek en ontdek alles over afval en recyclen in het afvallab. Een rijdende groene caravan met daarin een theater én laboratorium in één om afval te onderzoeken, muziek te maken over afval en plastic te upcyclen. Trek de witte labaratoriumjas maar aan en ga mee op afvalavontuur! 
Pieter Vermeulen Museum | Knutselen met afval

13.00 - 17.00 uur

Vanaf 3 jr. 

We geven ‘afval’ een tweede leven en leren hoe we hier een mooie sleutelhanger van kunnen maken. 


Pieter Vermeulen Museum | Word Samoerai-schoonmaker

13.00 - 17.00 uur 
Vanaf 4 jr.

Kennen jullie Samoerai-krijgers Shiro en Shakuma al? Volg de speciaal voor BRAK! gemaakte mini-speurtocht van het Pieter Vermeulen Museum en win een vrijkaartje naar de grote (zwerf)afvaltentoonstelling in het museum met uitdagende, grappige en educatieve trainingsonderdelen en word zo een echte Samoerai-schoonmaker!


Koek en Zopie

13.00 - 17.00 uur

Even opwarmen of bijkomen bij een knapperend vuurtje met een warme chocomelk en een stukje appeltaart. Klinkt goed toch? Doorlopend wordt er gezorgd voor koffie, thee, limo, chocomelk en iets lekker voor erbij. 


BRAK! IJmuiden is een initiatief van gemeente Velsen in samenwerking met Pieter Vermeulen Museum, Nationaal Museum Fonds, Natuurmonumenten, PBN, KIMO Nederland, Arbode Maritiem/SARCC, Kennemerstrand NV, Kondor Wessels Vastgoed, en Universiteit Leiden. 

Stichting BRAK! IJmuiden
Brakijmuiden@velsen.nl

KVK 71928723
BTW 858907628B01