Science Center

Programma gezinsdag 29 december bekend

Wethouder Sebastiaan Dinjens leest voor op Dag van de Duurzaamheid

17 december 2018

Op zaterdag 29 december organiseert Science Center BRAK! IJmuiden voor de tweede keer een gezinsactiviteit. Van 13.00 tot 17.00 uur is jong en oud van harte welkom in en om het Wikkelhouse aan het Kennemermeer, de locatie waar BRAK! sinds augustus gevestigd is. De middag staat in het teken van afval en recyclen: van een poppentheatervoorstelling over plastic soep, zelf plastic omsmelten en muziek maken met afval in het Afvallab tot een heuse training tot Samoerai-schoonmaker. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Bekijk hier het hele programma. 

Een groep raadsleden van de gemeente Velsen en vrijwilligers van het Pieter Vermeulen Museum gingen op pad om de nieuwe app van het Pieter Vermeulen Museum te testen. Vanaf BRAK! aan het kennemermeer starten drie verschillende wandelroutes die je in anderhalf uur tijd langs het afwisselende landschap van IJmuiden leiden.Onderweg kom je aan de hand van vragen meer te weten over dit bijzondere gebied. Begin volgend jaar wordt de app officieel gelanceerd en is deze voor iedereen te downloaden en te gebruiken. 

27 november 2018

Nieuwe wandelapp getest

Wethouder leest voor in Wikkelhouse

10 oktober 2018

De jubileumeditie van de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober was een mooi moment voor een eerste activiteit in het Wikkelhouse; het nieuwe onderkomen van BRAK!. En natuurlijk stond deze activiteit in het teken van duurzaamheid. Wethouder Sebastiaan Dinjens las voor aan kinderen van BSO Partou waarna de kinderen aan de slag gingen met het maken van een bloem die werkt op zonne-energie. Naar idee van Jan Terlouw kreeg de wethouder een zogenaamde Toekomststoel aangeboden. Deze stoel is versierd door kinderen met boodschappen en wensen voor een duurzame toekomst en krijgt een vaste plek in BRAK!.

Vorige week is het Wikkelhouse, het voorlopige onderkomen van het Science Center BRAK!, geplaatst aan het strand van het Kennemermeer in Ijmuiden. Het Wikkelhouse is een duurzaam ontworpen en volledig recyclebaar huis dat is bedacht door studenten van de HvA en Fiction Factory.  In het najaar zal het Wikkelhouse een plek zijn voor activiteiten van BRAK! en haar partners rondom de thema's klimaatverandering, duurzaamheid en natuur & milieu. 

10 augustus 2018

BRAK! Wikkelhouse geplaatst

Geslaagde aftrap BRAK op zonovergoten dag

6 mei 2018

Zondag 6 mei organiseerde BRAK! IJmuiden haar allereerste evenement. Het doel: jong en oud kennis laten maken met het veranderende klimaat. Op deze heerlijk zonnige dag konden mensen kiezen uit tal van activiteiten: van meegaan met een strandexpeditie met Arjan Postma tot de klimtoren beklimmen en van rondleidingen in de duinen tot creatieve voorwerpen maken van gejut afval. De activiteiten vonden plaats bij het Paviljoen Nova Zembla aan het Kennemermeer.

BRAK! IJmuiden is een initiatief van gemeente Velsen in samenwerking met Pieter Vermeulen Museum, Nationaal Museum Fonds, Natuurmonumenten, PBN, KIMO Nederland, Arbode Maritiem/SARCC, Kennemerstrand NV, Kondor Wessels Vastgoed, en Universiteit Leiden. 

Stichting BRAK! IJmuiden
Brakijmuiden@velsen.nl

KVK 71928723
BTW 858907628B01